Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 czerwone i 1 żółta papryka
- 3 pomidory
- 2 duże pieczarki
- 1 cebula
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
- 1/2 puszki kukurydzy
- łyżeczka chilli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę poszatkować i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dusić ok. 5 minut. Paprykę pokroić "byle jak", pomidory na ósemki. Dodać i dusić pod przykryciem aż warzywa puszczą sok. Wtedy, odkryć, dodać fasolkę i kukurydzę. Cały płyn powinien wyparować. Gdy tak się stanie dodajemy chilli, sól i pieprz (wedle uznania). Podawać z ryżem, makaronem penne (rurki) lub chrupiącą bagietką. Smacznego!