Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 czerwone i 1 żółta papryka
  • 3 pomidory
  • 2 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • łyżeczka chilli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz


Sposób przyrządzenia:
Cebulę poszatkować i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dusić ok. 5 minut. Paprykę pokroić "byle jak", pomidory na ósemki. Dodać i dusić pod przykryciem aż warzywa puszczą sok. Wtedy, odkryć, dodać fasolkę i kukurydzę. Cały płyn powinien wyparować. Gdy tak się stanie dodajemy chilli, sól i pieprz (wedle uznania). Podawać z ryżem, makaronem penne (rurki) lub chrupiącą bagietką. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *