Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka nadziewana

 

Składniki:

    • 10 papryk
    • 30 dkg grzybów leśnych lub pieczarek
    • 2 cebulę
    • ½ szklanki ugotowanego ryżu
    • 2 pomidory
    • 30 dkg mielonego mięsa
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka masła
    • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia:
Papryki sparzyć, ściąć wierzchołki, oczyścić z nasion. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pieczarki, cebulę, czosnek i mięso, przesmażyć, dodać przyprawy i ryż, pokrojone w kostkę pomidory, wymieszać. Papryki napełnić przygotowanym Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15-20 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *