Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 0,6 l śmietany
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • mąka
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pange skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Pange przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać je sosem śmietanowo-pieczarkowym.
    Skropić jeszcze cytryną i posypać posiekanym koperkiem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *