Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz w śmietanie z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 0,6 l śmietany
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • mąka
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Sandacza skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Sandacza przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać je sosem śmietanowo-pieczarkowym.
    Skropić jeszcze cytryna i posypać posiekanym koperkiem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *