Składniki: 4 filety sandacz 10 dag płatków migdałowych 1 łyżka masła 1 cytryna mąka 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie oprószyć je mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku a na koniec w płatkach migdałowych. Usmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Tag: przepis na sandacza
Listy
Sandacz w śmietanie z pieczarkami
by Ewelina kurach • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z sandacza 0,6 l śmietany 30 dag pieczarek olej mąka 2 cebule koperek cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu…
Listy
Sandacz gotowany z włoszczyźnie
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 1 sandacz włoszczyzna 2 cebule 2 listki laurowe 2 goździki 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu sok i skorka z 1 cytryny 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 20 ml czerwonego wina 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki rodzynek sól pieprz cukier Sposób wykonania: Rybę sprawić po czym oprószyć solą i skropić sokiem…