Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Oszczędne pierogi

 

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki gorącej wody•
  • 1 łyżeczka soli

Farsz:

  • gotowane lub surowe owoce lasu, np. truskawki, jagody, maliny lub poziomki
  • kapusta kiszona i grzyby (proporcje według uznania)
  • ser biały

Sposób przyrządzenia::
Mąkę wysypać na stół, zrobić dołek, wlać niewielką ilość wody, następnie zagniatać, dość szybko dodając stopniowo resztę wody, pamiętając, że ciasto nie może kleić się do rąk ani być twarde (w razie czego dolać wody lub dosypać mąki)
Oderwać kawałek ciasta (mniej więcej 1/4 jego część) i rozwałkować ją na posypanej mąką stolnicy. W razie potrzeby podsypać mąką.Krążki wycinać z ciasta specjalną foremką lub szklanką.Na każdy krążek nałożyć łyżeczkę nadzienia, złożyć na pół, starannie skleić brzegi palcami lub widelcem. Tak samo postąpić z resztą ciasta.Zagotować wodę w średniej wielkości garnku, dodać sól. Na wrzątek delikatnie wkładać pierogi. Poczekać, aż woda znowu się zagotuje, zmniejszyć ogień, delikatnie zamieszać. Gdy pierogi wypłyną, gotować je odkryte przez około 2-3 minut.
Pierogi są nazywane oszczędnymi, gdyż można je nadziać tym co mamy pod ręką! A i ciasto nie jest kosztowne.
Przepis nadesłany na konkurs „Pierogowy Konkurs Pychotka” przez Justynę (nick Tina)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *