Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostrygi w śmietanowym sosie

Składniki:

  • 50 dkg wyjętych ze skorup ostryg
  • ½ szklanki rozpuszczonego masła
  • 1 szklanka posiekanego selera naciowego
  • 3 łyżki posiekanej cebuli
  • 1 szklanka dobrej śmietany
  • 1 szczypta pieprzu kajeńskiego
  • sól, czarny pieprz


Sposób przyrządzenia:
W dużej patelni rozgrzać masło, dodać seler i cebulę, chwilkę smażyć na małym ogniu mieszając. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy ostrygi, przyprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem oraz dodajemy pieprz kajeński. Podgrzewamy do momentu aż ostrygi zaczną się skręcać, zalewamy śmietaną, chwilę razem dusimy, ewentualnie doprawiamy i podajemy z białym pieczywem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *