Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki z wędzoną makrelą

Składniki:

  • 300 g wędzonej makreli
  • 2  jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany

    Sposób wykonania:
    Z makreli usunąć ości oraz skórę po czym utrzeć ja z żółtkami jajek, majonezem oraz śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Dodać jeszcze posiekane białka oraz szczypiorek. Ponownie wymieszać.
    Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Z każdej połówki wydrążyć łyżeczką miąższ po czym nasmarować je solą.
    Odstawić na 15 minut aby puściły sok.
    Powstały sok usunąć  a ogórki nafaszerować makrelową pastą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *