Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ocet rozmarynem i estragonem pachnący Iwony

Składniki:

  • 6-7 pędów  estragonu
  • 5-6 gałązek rozmarynu
  • 1 łyżka ziarnistego pieprzu
  • 4-5 łyżek ziarenek gorczycy
  • 4-5 pikantnych papryczek
  • 1 litr octu winnego


    Sposób przyrządzenia:

    Zioła, przyprawy i papryczki rozdrobnić, zalać octem winnym i przełożyć do wyparzonej butelki, odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni raz po raz potrząsać butelką. Po tym czasie  przefiltrować, przelać do wyparzonych butelek 0, 25 litra, dodać do każdej po gałązce estragonu i rozmarynu. Doskonały do potraw mięsnych i zup.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *