Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z serkiem mascarpone

 

Składniki:

  • 1 porcja ciasta naleśnikowego
  • 350 g serka mascarpone
  • 150 g cukru
  • 3 łyżki ciemnego rumu
  • skórka z 1 cytryny
  • 4 łyżki rodzynek
  • 50 g cukru pudru

     

Sposób wykonania:

  1. Z wcześniej przygotowanego ciasta naleśnikowego usmażyć naleśniki.
    W między czasie do serka mascarpone dodać rum, cukier, skórkę cytrynową oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa, która smarować usmażone naleśniki.
    Naleśniki przed podaniem złożyć w trójkąty. Można równieżpolać czekoladą.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *