Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem kokosowy

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 60 g cukru
  • ½ łyżeczki esencji migdałowej
  • 750 ml mleczka kokosowego
  • 150 ml płynnej śmietanki

Sposób wykonania:

  1. Do jajek dodać żółtko, cukier oraz esencję migdałową, całość dokładnie ubić.
    W między czasie podgrzać mleczko kokosowe wymieszane z mlekiem oraz śmietanką, wówczas dodać jajeczną masę i całość dokładnie wymieszać.
    Powstały krem przelać do naczynia żaroodpornego, które umieścić w garnku wypełnionym wodą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około godziny.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *