Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z serem i rodzynkami

 

Składniki:

 

    • 2 jaja
    • 250 ml mleka
    • 3/4 szklanki mąki
    • 6 łyżeczki cukru
    • 1 łyżka oleju
    • 200 gram twarogu
    • 2 łyżki rodzynek

Sposób wykonania:
Zrobić ciasto na naleśniki, odstawić na 20 minut. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki cukru i rodzynki, wymieszać (jeśli jest zbyt suchy, można dodać łyżkę śmietany). Usmażyć ok. 8 naleśników, nie przysmażać zbyt mocno. Na każdy naleśnik nałożyć ser i posypać rodzynkami złożyć „kopertę”.
Przepis został nadesłany na konkurs „Ekspresowy konkurs bakaliowy” przez mariwanna.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *