Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane, pieczone Patisony.

 

Składniki:


  • 4 średniej wielkości patisony
  • 3 duże marchewki|
  • 0,5 kg grzybów ( leśne lub pieczarki)|
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 0,5 kg sera  |
  • sól, pieprz

Sos: 

  • 2 słoiczki koncentratu pomidorowego |
  • 1 cebula
  • pęczek bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki wody
  • sól, pieprz, chilli


Sposób przyrządzenia:

Patisony myjemy wykrawamy środki. I oczyszczamy z miąższu. Zasypujemy w środku solą. 1 godzinę przed nakładaniem farszu. Kasze gotujemy do miękkości zgodnie z opisem na opakowaniu.  Grzyby podsmażamy z cebulą. Usmażone dodajemy do wystudzonej kaszy. Trzemy marchewkę na tarce o dużych oczkach. Dajemy do kaszy. Ser starty wrzucamy do reszty i wbijamy jajko i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Nakładamy do patisonów  aby farsz wystawał. Na patelni podsmażyć cebulę na oleju, po 5 minutach  wlać koncentrat i dodać czosnek. I gotować przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodać bazylię drobno pokrojoną. Przyprawić do smaku. Dodać sos do patisonów. I piec w temperaturze 180 stopni 40 minut. 
Dla informacji:  Jeśli patisony mają twardą skórkę i jemy farsz z patisona jak z miski. Polewając sosem.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Bublewicz

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *