Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso jagnięce duszone z pigwą

Składniki:

  • 1 kg mięsa jagnięcego
  • 4 pigwy
  • 4 cebule
  • papryka zielona – opcjonalnie
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzania:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę i paprykę obrać, pokroić. Owoce pigwy pokroić na ćwiartki, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, paprykę i cebulę, przyprawić. Smażyć na średnim ogniu przez 15 minut, dodać pigwę, podlać ½ szklanką wody, przykryć i dusić przez 30 minut aż składniki dania zmiękną. Podawać na gorąco.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *