Składniki:
- 40 dag mięsa z udźca z jagnięcia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 por
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki wódki wyborowej
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Składniki:
Składniki: ½ kg mielonej baraniny 1 cebula 1 jajko 2 łyżki oliwy 12 pieczarek/ kapelusze/ strąk czerwonej papryki 12 malutkich cebulek 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Uformować podłużne kiełbaski, nakładać na…
Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego 4 pigwy 4 cebule papryka zielona – opcjonalnie sól, pieprz olej Sposób przyrządzania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę i paprykę obrać, pokroić. Owoce pigwy pokroić na ćwiartki, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, paprykę i cebulę, przyprawić. Smażyć na średnim ogniu…