Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona jagnięcina Adama

 

Składniki:

  • 40 dag mięsa z udźca z jagnięcia
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki wódki wyborowej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Sposób wykonania:

  1. Dokładnie oczyszczone mięso p[okroić w cienkie plasterki, które nasmarować mąką wymieszaną z 2 łyżkami wody.
    Wówczas włożyć jagnięcinę do woka z rozgrzaną oliwą z oliwek i smażyć przez kilka minut.
    Po około 3 minutach wyjąc mięso a na tą samą patelnie wrzucić posiekany czosnek i pokrojony por, przesmażyć.
    Wówczas ponownie włożyć mięso, wlać sos sojowy oraz wódkę.
    Trzymać na ogniu do wyparowania sosu po czym wlać jeszcze olej sezamowy i całość dokładnie wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *