Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab w wersji Egipskiej Iwony

Składniki:

    • ½ kg baraniny
    • 1 średnia cebula
    • 1 jajko
    • 2 łyżki oliwy
    • 14 pieczarek / same kapelusze/
    • 1 czerwona papryka
    • 3 ząbki czosnku
    • 12 malutkich cebulek
    • 1 łyżeczka tymianku
    • pieprz, sól do smaku

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebule i przeciśnięty  przez praskę  czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Formować podłużne kiełbaski długości 5 cm i grubości około 2 cm, nakładać  na szpikulce przegradzając pieczarkami, cebulkami i kawałkami papryki. Posmarować olejem, grillować. Doskonale smakuje z sosem jogurtowym.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *