Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso duszone w potrawce

Podaję prosty i pyszny przepis na duszone mięso w warzywach. W ten sposób można przygotować praktycznie każdy rodzaj mięsa i rybę. Polecam mięso z udek kurczaka i cielęcinę. Na 4 osoby potrzebujemy 60 dag mięsa oczyszczonego z błon, ścięgien i skóry. Porcjujemy na kawałki wielkości około 5 dag. Jedną włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki julienne lub ścieramy na tarce jarzynowej. Doskonała do tego jest włoszczyzna mrożona Hortexu, która jest już ślicznie poszatkowana. Mięso nacieramy solą, obtaczamy w mące krupczatce, nadmiar mąki strzepujemy. Obsmażamy kawałki mięsa na klarowanym maśle. Przekładamy do garnka, dodajemy poszatkowane warzywa, 3 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól i pieprz do smaku, podlewamy szklanką wody i dusimy do miękkości. Podajemy ze świeżą bagietką, kaszą jęczmienną albo z białym ryżem. Wskazówki: twarde gatunki mięsa udusić do miękkości przed dodaniem jarzyn z dodatkiem kawałka pora. Do jarzynki wkrajamy tylko białe części pora. Zielone liście wyjmujemy po uduszeniu. Szczerze polecam do duszenia używać szybkowaru, czas gotowania skraca się do 20 minut!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *