Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 2 pióra szczypioru
- ½ kostki rosołowej
- ½ szkl. rosołu
- 2 łyżki oleju
- 1 ½ łyżki smalcu
- 10 dag mielonej wieprzowiny
- 1 ½ łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżki sosu hoisin
- ½ łyżeczki ketchupu
- 1/5 łyżeczki przyprawy chili
Sposób wykonania:
- Na rozgrzanym oleju przesmażyć pokrojone grzyby po czym je wyjąć a na tej samej patelni rozgrzać smalec, wówczas dodać mięso i smażyć ok. 2 min i ponownie włożyć grzyby.
Całość wymieszać i dodać sos sojowy, sos hoisin, ketchup, chili, cukier oraz kostkę rosołową rozpuszczoną w rosole oraz posiekany szczypior.
Ponownie wymieszać i dosmażyć na małym ogniu.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszkę L