Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maślany sos

Składniki:

  • masło 20 dag
  • cebulka młoda 2 sztuki
  • sok z cytryny 5 łyżek
  • śmietana kremówka 1 szklanka
  • koperek posiekany
  • olej 2 łyżki
  • wytrawne białe wino 1 szklanka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulkę należy bardzo drobno posiekać, następnie podsmażyć ją na
    rozgrzanej patelni, na oleju. Po podsmażeniu należy dolać do cebulki
    wino oraz sok z cytryny. Należy podsmażać całość do momentu wyparowania
    wina, następnie dodać śmietanę i powoli masło. Wszystko należy bardzo
    dokładnie wymieszać do momentu uzyskania jednolitej masy. Doprawić do
    smaku solą i pieprzem, posypać koperkiem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *