Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maślane krewetki

Składniki:

 

  • 500 g krewetek
  • 3 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kilka kropli chili
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Krewetki dokładnie oczyścić po czym wymieszać je z czosnkiem pokrojonym w cienkie plasterki, sosem chili oraz posiekaną natką pietruszki.
    Następnie na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i polać nim krewetki.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie rozgrzać resztę masła i wrzucić do niego krewetki razem z marynatą.
    Smażymy około 3 minut cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *