Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maślaki smażone z orzechami włoskimi

Składniki:

  • 50 dkg maślaków
  • ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka octu winnego jabłkowego
  • pieprz, sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać grzyby, powoli smażyć mieszając aż grzyby będą odpowiednio miękkie. Dodać sól, pieprz, szczypior i orzechy, smażyć kolejne 2 minuty, dodać ocet, chwilkę razem dusić i podawać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gosię Sedrycką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *