Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane warzywa

Składniki:

  • 2 kg dowolnych mieszanych warzyw
  • ½ szkl. octu
  • 2 listki laurowe
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu
  • łyżeczka gorczycy
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • olej

Sposób wykonania:

  1. paprykę i cebulę pokroić w kostkę a brokuły i kalafiora zblanszować.
    Następnie 3 szklanki wody zagotować z dodatkiem octu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wrzucić resztę przypraw.
    W między czasie warzywa rozłożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.
    Następnie wierzchu każdego słoja wlać olej aby powstała cienka warstwa.
    Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 15-20 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *