Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana fasolka

Składniki:

  • 1 kg żółtej fasolki
  • 1 kg zielonej fasolki
  • pęczek koperku
  • kilka ząbków czosnku
  • cząber

    Zalewa:

  • 1/5 szkl. octu
  • łyżka soli
  • łyżeczka cukru

Sposób wykonania:

  1. Z fasolek odciąć końcówki, po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 3 min wówczas ją odcedzić i ułożyć w słoikach, przekładając na przemian żółte i zielone strąki.
    Następnie do każdego słoika włożyć ząbek czosnku, szczyptę cząbru i kilka baldachów kopru.
    W między czasie ½ l wody zagotować z dodatkiem octu, soli oraz cukru po czym zalać fasolkę.
    Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować ok. 25 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *