Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w zalewie słodko-kwaśnej

Składniki:

  • 2 kg zielonych pomidorów
  • ½ kg czerwonej papryki
  • ½ kg cebuli

    Zalewa:

  • 3 szkl. octu winnego
  • 1,5 kg cukru
  • kawałek cynamonu
  • skórka starta z cytryny
  • łyżeczka goździków
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Zagotować 3 szklanki wody z dodatkiem octu winnego, cukru, cynamonu, skórki z cytryny, goździków, pieprzu oraz soli po czym trzymać na ogniu ok.15 min.
      W między czasie obraną cebulę pokroić w krążki  paprykę w paski.
      Następnie pomidory, paprykę i cebulę ułożyć ciasno w słoikach i zalać marynatą.
      Słoiki szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *