Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynata do karkówki z grilla

Składniki:

  • 2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • główka czosnku
  • pół opakowania czerwonej słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżki suszonego rozmarynu
  • sól pieprz


Sposób przyrządzenia:
Pietruszkę, szczypiorek i czosnek drobno posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami Uwagi: marynata jest przeznaczona na około 1kg-1,5kg mięsa. mięso pokroić wcześniej w plastry (3cm-4cm) i rozbić młotkiem, następnie dokładnie w głębokim naczyniu wymieszać z marynata i wstawić do lodówki na jeden dzień przed grillowaniem.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Riczi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *