Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchwianka

Składniki:

  • 1 kg marchwi
  • 2,5 kg ziemniaków
  • 1kg mięsa gulaszowego
  • 0,5 cebuli
  • przyprawa do ziemniaków
  • sól, pieprz, zioła i zielona pietruszka, papryka


Sposób przyrządzenia:
Pokrojoną na plastry marchew gotujemy w dużym naczyniu z małą ilością wody ok. 10 minut. Do tego dodajemy mięso podsmażone z cebulką. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry ziemniaki. Na to wszystko posypujemy przyprawy. gotujemy na małym ogniu pół godziny, mieszamy i dusimy następne 30 minut na małym ogniu. Jak podawać? Najlepsza z czerwonym winem. Uwagi: Jest to wyśmienita potrawa. Polecam. Czas przygotowania: mało pracochłonne Porcje: 6-7 Koszt: 18 zł Trudność: Czas: 60 min.
Kamil Kryszyłowicz ul.Warszawska 4/7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *