Składniki: 1 1/3 kg mięsa gulaszowego 3 łyżki oleju 3 szkl posiekanej cebuli 1 szkl posiekanej zielonej papryki ząbek czosnku 450 g sosu pomidorowego łyżka sproszkowanego chili ½ łyżeczki sosu sojowego 300 g pieczarek w zalewie łyżka sproszkowanej papryki 3 łyżki brązowego cukru ¼ łyżeczki pieprzu 1 ½ szkl kwaśnej śmietany makaron jajeczny Sposób wykonania:…
Tag: mięso gulaszowe
Półmięsne
Marchwianka
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 1 kg marchwi 2,5 kg ziemniaków 1kg mięsa gulaszowego 0,5 cebuli przyprawa do ziemniaków sól, pieprz, zioła i zielona pietruszka, papryka Sposób przyrządzenia: Pokrojoną na plastry marchew gotujemy w dużym naczyniu z małą ilością wody ok. 10 minut. Do tego dodajemy mięso podsmażone z cebulką. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry ziemniaki. Na to…