Składniki:
- 1 1/3 kg mięsa gulaszowego
- 3 łyżki oleju
- 3 szkl posiekanej cebuli
- 1 szkl posiekanej zielonej papryki
- ząbek czosnku
- 450 g sosu pomidorowego
- łyżka sproszkowanego chili
- ½ łyżeczki sosu sojowego
- 300 g pieczarek w zalewie
- łyżka sproszkowanej papryki
- 3 łyżki brązowego cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 1 ½ szkl kwaśnej śmietany
- makaron jajeczny
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso ze wszystkich stron na złoto.
Wówczas dodać posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, sos pomidorowy i sojowy.
Wrzucić jeszcze pokrojone pieczarki, paprykę w proszku, brązowy cukier oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości wołowiny około 3 godzin.
Pod koniec gotowania dodać kwaśną śmietanę.
Podawać z ugotowanym makaronem.