Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka z groszkiem Ilony

Składniki:

  • marchew 1/2 kg
  • groszek zielony 1/2 kg
  • cukier 2 łyżki
  • masło 3 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Zielony groszek należy umyć i odcedzić. Marchewkę należy obrać, umyć i
    pokroić w kostkę. Warzyw należy ugotować do miękkości w lekko osolonej
    wodzie z cukrem. Po ugotowaniu odcedzić. Szklankę bulionu z gotowania
    należy zostawić. Z 1 łyżki masła oraz mąki należy przygotować zasmażkę i
    rozprowadzić ją wywarem. Całość gotować 5 minut. Warzywa należy włożyć
    do garnka, dodać zasmażkę i gotować około 5 minut dodając resztę masła i
    doprawiając do smaku.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *