Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże przegrzebki zapiekane w muszlach

Składniki:

  • 6 przegrzebek z muszlami
  • pieprz cytrynowy
  • majonez
  • tarty żółty ser
  • pomidor
  • posiekana natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Przegrzebki wyszorować. Ostrożnie rozewrzeć muszle. Tą część muszli, do której małża się przytwierdziła pozostawić, przykrywkę możemy wyrzucić.  Małżę w muszli przyprawić pieprzem, posmarować majonezem, posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Na każdej porcji ułożyć plaster pomidora, posypać zieleniną i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *