Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małe babeczki z porem i boczkiem

Składniki:

  • 40 dag wędzonego boczku
  • 40 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 500 ml śmietany
  • 25 dag startego łagodnego żółtego sera
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 pory
  • 6 żółtek
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Masło posiekać razem z mąką po czym dodać szczyptę soli oraz 10 łyżek wody i całość dokładnie wyrobić i rozwałkować.
    Ciastem wylepić małe foremki do ciastek wysmarowanych tłuszczem  i posypanych mąka.
    Nakłuć ciasto widelcem i rozłożyć boczek pokrojony w kostkę i pory pokrojone w pory.
    Całość zalać śmietaną wymieszaną z żółtkami i serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego o 180 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *