Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lumpia z łososiem ( ze zdjęciami )

Składniki:

  • 6 arkuszy ciasta ryżowego
  • 150g świeżego łososia ( filet )
  • 100g świeżych krewetek ( szarych )
  • 1 duża marchew
  • 1 duży por
  • 100g małych pieczarek ( świeżych lub z puszki )
  • 100g bambusa z puszki
  • 6-8 szt. grzybów shii-take ( suszonych )
  • 1 łyżeczka masła
  • mieszanka chińskich przypraw
  • pieprz ( mieszany ), sól
  • 1 jajko do smarowania

Sposób wykonania;
Pokrojoną marchewkę i pora podsmażamy na maśle razem z małymi pieczarkami w całości ( z puszki nie trzeba ).

lumpia015mz.jpg

Dodajemy bambusa, grzyby, dolewamy wody i dusimy , aż jarzynki trochę zmiekną a woda wyparuje. Doprawiamy przyprawami. Łososia kroimy w paski i rozdzielamy na 6 porcji.

lumpia004cz.jpg

Arkusze ciasta ryżowego moczymy przez chwilę w zimnej wodzie i układamy na mokrej ściereczce.

lumpia024yx.jpg

Po kolei zapełniamy każdy arkusz jarzynami i surowym łososiem. Zwijamy jak krokiety, smarujemy łączenia roztrzepanym jajkiem.

lumpia048zo.jpg

Lumpie smażymy w głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy, w specjalnym koszyczku.

lumpia0005st.jpg 

Nie układać warstwami, bo się skleją.

lumpia051ql.jpg

Podajemy ze świeżymi krewetkami, z ketchupem wymieszanym z curry i ze świeżymi jarzynami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *