Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Liście kapusty z rzepą

Składniki:

  • 1 pęczek liści kapusty
  • 1 rzepa
  • 1 cebula
  • 1 suszona papryczka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szkl. bulionu warzywnego

Sposób wykonania:

  1. Posiekać liście na cienkie paski.
    Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić rzepę pokrojoną w kostkę , posiekaną cebule oraz papryczkę i całość przesmażyć.
    Następnie dodać liście kapusty oraz sól do smaku.
    Trzymać na ogniu do momentu, aż liście zwiędną, wówczas wlać bulion, doprowadzić do zagotowania i trzymać na ogniu ostatnie 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *