Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo a ananasem

Składniki:

  • 50 dag kiełbasy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ananasa
  • 1 szkl. bulionu
  • 5 cebul
  • 7 dag koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, przesmażyć.
    Następnie dodać odsączoną z zalewy fasole, pokrojonego ananasa oraz bulion.
    Całość wymieszać i dusić na małym ogniu.
    ½ szkl. zalewy z ananasa wymieszać z mąką i wlać do lecza.
    Trzymać na ogniu około 5  minut i dodać przecier pomidorowy.
    Na sam koniec doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *