Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowe kuleczki

Składniki:

  • 5 bananów
  • 3 szkl. mąki
  • ¼ kostki masła
  • 2 szkl. bulionu
  • ½ szkl. bułki tartej
  • jajko
  • mieszanka przypraw
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:
    Z bananów odciąć czubki, przekroić skórkę wzdłuż i zalać je wodą.
    Gotować na małym ogniu około 30 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć 2 szkl. mąki, rozprowadzić ja bulionem i doprawić do  smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie banany obrać  i rozgnieść, wówczas dodać sos i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie z masy formować kulki, które obtoczyć w mące, jajku oraz bułce.
    Usmażyć je na rozgrzanym oleju.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *