Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaśnica po żywiecku

Składniki:

    • 75 dag kiszonej kapusty
    • 2 l wody
    • 8 dag cebuli
    • 1/2 dag suszonych grzybów 
    • 80 dag schabu z kością 
    • 25 dag włoszczyzny
    • 1 ząbek czosnku
    • sól i pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso wraz z włoszczyzną, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oddzielić od kości. Osobno ugotować kapustę z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski. Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu z włoszczyzną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Podawać z ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *