Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiszona kapusta po bawarsku

Składniki:

    • 60 dag kiszonej kapusty
    • 3 jabłka
    • 30 dag pieczarek bez ogonków
    • 10 dag masła
    • 25 dag wątrobianki
    • 3 cebule
    • 7,5 dag smalcu
    • goździk
    • jagody jałowca
    • majeranek
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Na rozgrzany smalec wrzucamy wyciśniętą kiszoną kapustę. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukujemy ją wcześniej zimną wodą i odcedzamy na sicie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, roztarte w moździerzu lub zmielone w młynku jagody jałowca i goździk, sól i majeranek. Przykrywamy garnek i dusimy do miękkości. Potem dodajemy świeżo utarte jabłka i pokrojoną wątrobiankę. Mieszamy z kapustą i dusimy jeszcze 10 min. Przed podaniem ozdabiamy duszonymi na maśle pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *