Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lasagne z grzybami po włosku

 

Składniki:

    • 30 dag świeżych grzybów leśnych (obranych, umytych i pokrojonych)
    • 200 ml mięsnego ragout
    • 1 gałązka rozmarynu
    • kilka łyżek rosołu
    • sól, pieprz
    • 1 łyżka masła
    • 50 dag makaronu lasagne

Sposób przyrządzenia:
Grzyby ugotować z mięsnym ragout wraz z gałązką rozmarynu i rosołem, na bardzo małym ogniu. Gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie zmiksować. Do puree dodać masło. Lasagne ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Polać sosem. Podawać bardzo gorące.

 

1 comment for “Lasagne z grzybami po włosku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *