Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z warzywami i białym winem Iwony

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kurczak
  • 3-4 łyżki  oleju
  • 4 marchewki
  • 3 małe pietruszki
  • kawałek selera
  • ½  szklanki białego wina
  • 5 dkg razowego chleba
  • sól, pieprz do smaku
  • skórka z cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Kurczaka umyć, podzielić na porcje. Warzywa obrać, umyć i pokroić w talarki. Do rondla z rozgrzanym olejem włożyć  porcje kurczaka i rozdrobnione warzywa, dusić  pod przykryciem. Gdy warzywa i kurczak będą miękkie dodać wino, razowy chleb i skórkę  z cytryny, zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *