Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z rzodkiewkami i sokiem z pomarańczy Iwony

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kurczak
  • 4 pęczki rzodkiewek
  • 2 łyżki masła
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta tymianku
  • sok z pomarańczy

    Sposób przyrządzenia:
    Rzodkiewki umyć,  pokroić na cząstki. Kurczaka umyć, pokroić na porcje, podsmażyć na tłuszczu, dodać  rozdrobnione cząstki rzodkiewek, cukier, tymianek i  doprawić  do smaku solą i pieprzem. Podlać sokiem z pomarańczy i dusić  pod przykryciem do miękkości. Podawać z grzankami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *