Składniki:
- 50 dag piersi kurczaka
- 35 dag pora łyżka mąki
- 3 łyżeczki curry (może być mniej bo trochę pikantne )
- 1/8 l białego wina
- 1/4 l bulionu drobiowego
- 1/8 l śmietany
- jabłko
- 3 mandarynki
- olej
- sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić na kawałki, obsmażyć na oleju, przyprawić. Zdjąć z patelni. Pory pokroić w krążki i podsmażyć w pozostałym po mięsie tłuszczu, posypać mąką i curry. Wino, bulion i śmietanę wymieszać. Dodać do mięsa i dusić razem przez 10 minut. Jabłko obrać, pokroić w plastry. mandarynki obrać, podzielić na cząstki. Dodać do mięsa, dusić razem przez 5 minut. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Agap