Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rafaello Wioletty

Skład:

  • 2 cukry waniliowe
  • 2 czekolady białe "Goplana"
  • 1/2 l.śmietany kremówki30%
  • 1 paczka wiórków kokosowych
  • 1 paczka płatków migdałowych(2 łyżki pozostawić )
  • biszkopt jasny(można upiec, bądź kupić gotowy)


Sposób przyrzádzenia:

Czekolady zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, następnie połączyć z czekoladą, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowumi.Masę wyłożyć na biszkopt. Na suchej patelni zarumienić płatkimigdałowe,wystudzonymi posypać wierzch ciasta. Biszkopt możnanasączyć syropem z brzoskwini, można też dodać4 połówki brzoskwiń pokrojone w kostkę. Życzę smacznego, ciasto jest bardzo dobre, gorąco polecam.
Przepis został nadesłany na konkurs "Święta z Makłowiczem" przez Wioletta.

2 comments for “Rafaello Wioletty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *