Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w winie ze śliwkami

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka
  • 12, 5 dag suszonych śliwek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • mąka
  • oliwa
  • 10 dag masła
  • 1 czerwona papryka
  • 1,5 szkl białego wytrawnego wina
  • ½ szkl bulionu
  • cebula
  • łyżka rozmarynu
  • skórka z 1 cytryny
  • 2 gruszki
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Śliwki zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia dodać jeszcze cukier puder i ugotować.
    W między czasie kurczaka podzielić na porcje, które obtoczyć w mące i oprószyć solą po czym usmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.
    Po usmażeniu na tym samym tłuszczu przesmażyć paseczki papryki.
    Następnie wino, bulion oraz 2 łyżki mąki wymieszać ze sobą i doprowadzić do wrzenia po czym wlać bulion z pod śliwek, cebule, gruszki oraz skórkę z cytryny.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz rozmarynem.
    Gotować jeszcze około 3 minut i włożyć śliwki oraz mięso.
    Dusimy do miękkości składników.
    Przed pdoaneim wyjąć cebulę oraz skórkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *