Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w piwie na bazie zupy cebulowej

Składniki:

  • 4  całe piersi z kurczaka
  • 2  szklanki jasnego piwa
  • 2 opakowania zupy cebulowej
  • ½ kostki masła
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka umyć i osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, posmarować majonezem, obtoczyć w zupie cebulowej. W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu, ułożyć mięso i piec w piekarniku o temperaturze 200 stopni C około 30-50  minut w zależności od grubości filetu, raz po raz polewać obficie piwem i smarować masłem. Dobrze smakuje z frytkami i sezonową ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *