Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z piersi kurczaka z rzeżuchą

Składniki:

  • 2 filety piersi kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duża cebula
  • szklanka kiełków rzeżuchy
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia


 

Sposób przyrządzenia:
Filety z piersi kurczaka umyć, osączyć lekko rozbić, przyprawić solą, ziołami prowansalskimi i pieprzem do smaku, oraz słodką papryką. Paprykę, umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i dosyć grubo posiekać. Na płatach mięsa rozłożyć rzeżuchę oraz paprykę, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu zrumienić roladki na złocisty kolor, podlać niewielką ilością wody i posypać cebulą. Dusić jeszcze przez około15-20 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *