Składniki:
- 2 filety piersi kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 duża cebula
- szklanka kiełków rzeżuchy
- szczypta mielonej słodkiej papryki
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Filety z piersi kurczaka umyć, osączyć lekko rozbić, przyprawić solą, ziołami prowansalskimi i pieprzem do smaku, oraz słodką papryką. Paprykę, umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i dosyć grubo posiekać. Na płatach mięsa rozłożyć rzeżuchę oraz paprykę, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu zrumienić roladki na złocisty kolor, podlać niewielką ilością wody i posypać cebulą. Dusić jeszcze przez około15-20 minut.