Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po włosku

Składniki:

  • ćwiartka kurczaka
  • czosnek
  • łyżeczka rozmarynu
  • oliwa z oliwek
  • kostka rosołowa
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
     
    Przygotowanie:
    Kurczaka podzielić na kawałki. Kostkę rosołową rozpuścić w 1i1/2 szklanki gorącej wody. Czosnek pokroić i podsmażyć lekko na oliwie. Włożyć kawałki kurczaka. Dusić kilka minut. Posypać rozmarynem. Wlać wino i bulion. Przykryć i dusić na wolnym ogniu, aż sos do połowy odparuje. Potem odkryć i odparować resztę sosu.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzenę

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *