Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po polsku

Składniki:

• średni kurczak
• serce i wątróbka kurza
• czerstwa bułka
• 4 dag masła
• jajo
• zielona pietruszka
• sól

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka natrzeć wewnątrz i z zewnątrz solą i przetrzymać przez godzinę w chłodnym miejscu.
Utrzeć w misce łyżkę masła z żółtkiem, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, rozdrobnione na miazgę surową wątróbkę i serce oraz posiekaną zieloną pietruszkę. Farsz posolić, dobrze wyrobić i lekko wymieszać z białkiem ubitym na sztywno. Nadziać kurczaka i zaszyć otwór. Przed wstawieniem do gorącego piekarnika posmarować tuszkę stopionym masłem. Gdy zacznie się rumienić, skrapiać ją od czasu do czasu łyżką zimnej wody (średni kurczak piecze się 40 – 50 minut).
Po upieczeniu kurczaka przepołowić ostrym nożem i ułożyć na półmisku.
Sos podać osobno.
Jako tradycyjny dodatek podaje się młode ziemniaki z mizerię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *