Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po mandaryńsku

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • olej
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czosnku w proszku

Sos:

  • 2/3 szklanki brązowego cukru
  • ¼ szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • ¼ szklanki wody


Sposób przyrządzenia:

Umyte i osuszone filet z kurczaka umieścić w woreczku foliowym i używając tłuczka do mięsa rozbić na cienkie (10mm) płaty. Tak przygotowane filety przyprawić solą, cukrem i czosnkiem w proszku, posmarować olejem, odłożyć na 30 minut. Piec na grillu lub patelni grillowej 3 minuty z każdej strony. Lekko schłodzone mięso pokroić na średniej szerokości paseczki, odstawić. Na patelni wymieszać cukier, sos sojowy, czosnek i imbir, doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając aż cukier się rozpuści. Mąkę kukurydzianą rozmieszać z wodą, dodać na patelnię, gotować minutkę. Do sosu na patelni dodać paseczki kurczaka, powoli podgrzewać aż mięso będzie gorące. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *