Składniki:
- 1 kurczak podzielony na 8 porcji
- 1 szklanka keczupu
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- 1 łyżeczka otartej z pomarańczy skórki
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- ¼ łyżeczki ostrej, mielonej papryki
- ½ łyżeczki musztardy w proszku
- cukier brązowy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Pozostałe składniki wymieszać w dużej misce, obtoczyć w niej porcje kurczaka, odłożyć aby ociekły z nadmiaru glazury. Pozostały sos zlać do małej miseczki. Tak przygotowane porcje mięsa piec na grillu przez 45 minut kilkakrotnie je obracając i smarując glazurą. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna.